VIA PÚBLICA - L'ajuntament aconsegueix una subvenció de més de 47.000 euros per arranjar el camí de Llinars.

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

S'arreglarà el camí des del trencant de la Font Freda fins a Llinars.

Aquesta subvenció, per un total de 47.479,71 euros, convocada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i de Territori de la Generalitat de Catalunya, serà gestionada pel Consell Comarcal del Berguedà, i ha estat confirmada avui, 19 de maig. S'haurà d'executar abans del mes d'octubre d'enguany.

Es tracta d’una actuació necessària, ja que aquest és un camí rodat asfaltat en un tram de 5.000 metres i en terra graves la resta del camí de 1000 metres al munici de Castellar del Riu. La resta del camí es troba en terme municipal de Capolat en un tram de 2000 metres, que es troba formigonat en el tram inicial de pujada des de la carretera BV-4241 (Berga a Sant Llorenç de Morunys). A més, com destaca en Lluís Minoves, tècnic municipal, "facilitaria una hipotètica evacuació dels veïns del nucli d'Espinalbet cap a Llinars, i a la inversa, en cas d'incendi".

Aquest camí que enllaça els dos nuclis del municipi i les masies té una longitud total de 6000 metres des de la intersecció amb la Ctra. dels Rasos de Peguera BV-4243 (nucli d’Espinalbet) fins a la carretera BV-4241 (Berga a Sant Llorenç de Morunys) .

S'arranjaran, entre altres, les zones malmeses i amb grans forats degut a la pendent natural i a les inclemències meteorològiques acusades pel clima fred i plujós del municipi, per evitar que es degradi més el paviment.

També s'hauran de netejar i arranjar uns trams de vorals ja existents per garantir la correcta evacuació de les aigües pluvials.

Prèviament a aquestes actuacions es realitzarà una neteja de l'asfalt existent.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 13:02