SOLIDARITAT - El Berguedà cerca mentors per a persones sol·licitants d'asil.

Dimarts, 24 de maig de 2022 a les 12:43

Acció promoguda pel Consell Comarcal del Berguedà, des de la seva àrea de Voluntariat.

El Berguedà busca persones voluntàries per exercir de mentores de sol·licitants d’asil que resideixen a la comarca. El Consell Comarcal s’ha sumat al programa Mentoria del Programa Català del Refugi del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i ha fet una crida per trobar persones voluntàries

Tot i que les persones demandants d’asil reben suport i acompanyaments a través dels estaments oficials, el mentor és un guia per a aquestes persones, una figura de suport personal

El Consell posarà l’accent en fer difusió per trobar persones voluntàries. A més, oferirà places per a persones mentorades.

El Programa de Mentoria Català
La iniciativa del Programa Català del Refugi treballa per l’empoderament de les persones vinculades a la Protecció Internacional, donant-los suport en els àmbits d’aprenentatge de la llengua, inserció laboral, ampliació de la seva xarxa social i la vinculació al territori on resideixen, des de l’acompanyament d’una persona o un grup de persones mentores durant un període de 8 mesos, prorrogables a un any.

Les persones que estiguin interessades en participar en el programa poden contactar amb Sara Casajuana (tècnica de Mentoria a Catalunya Central) a través del correu mentoriarefugiats7@resilis.org o al telèfon 683 117 990 tot i que també hi ha l’opció d’oferir una sessió informativa – presencial o online- per proporcionar major informació en cas que hi hagués demanda.

Per qualsevol pregunta o aclariment també es pot contactar amb el Punt de Voluntariat del Berguedà a través del correu: voluntariat@ccbergueda.cat.

 

Darrera actualització: 24.05.2022 | 12:43