SANITAT - Precaucions a adoptar davant nous focus de peste porcina (senglars)

Dimarts, 1 de març de 2022 a les 08:00

La Generalitat aconsella no tocar senglars morts que es puguin trobar a la muntanya.

Recentment, ha aparegut un nou focus de pesta porcina africana a Itàlia (el 10 de gener de 2022), en un porc senglar positiu trobat mort al nord-est del país i seguidament ja s’han detectat més casos. Per això cal estar més atents davant de qualsevol sospita i seguir amb les indicacions que es detallen al tríptic i al cartell informatius que adjuntem a aquesta notícia, per tal de poder prevenir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya i actuar de forma ràpida i adequada en cas de presentar-se una sospita.

És per aquest motiu que us demanem la vostra col·laboració per tal d’incrementar la vigilància per detectar possibles porc senglars malalts o morts, i seguir les indicacions que ha definit el Servei en Prevenció i Salut Animal (SPSA): en cas de veure'n algun, no s'ha de tocar sota cap concepte i es demana trucar immediatament als Agents Rurals al 93.561.70.00. També es demana no desar restes de carn o embotits a papereres o contenidors propers a zones boscoses, evitant que estiguin a l'abast dels senglars. 

 

La pesta porcina africana és una malaltia que afecta als porcs senglars i porcs domèstics i presenta uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i transport de bestiar. No té cap risc per a la salut humana.

Darrera actualització: 02.03.2022 | 16:54