MEDI AMBIENT - L'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic obre període de consulta pel Pla operatiu 2030

Dimecres, 2 de març de 2022 a les 00:00

El formulari estàra obert a la participació de tots els ciutadans fins el dia 11 de març d'enguany.

Els Pirineus són una biorregió de muntanya especialment vulnerable a l'efecte del canvi climàtic. Les zones de muntanya, en general, són llocs amb una gran diversitat d'ecosistemes, on a més, la temperatura mitjana anual augmenta més ràpid que la mitjana mundial. El canvi climàtic té un gran impacte en els sistemes biofísics i socioeconòmics, com la flora, la fauna, els recursos hídrics, l'energia, el turisme o el agropastoralismo.

Per això, urgeixen polítiques climàtiques i els set territoris pirinencs de França, Espanya i Estat d'Andorra tenen directrius específiques sobre aquest tema. No obstant això, la majoria d'ells no tenen en compte l'enfocament transfronterer i no abasten el conjunt del massís pirinenc com una biorregión o unitat geogràfica.

L'Estratègia Pirinenca del Canvi Climàtic EPiCC, amb un horitzó 2050, té en compte totes les aportacions rellevants dels set territoris fronterers i proporciona un marc complementari a les estratègies existents tenint en compte els factors diferenciadors pirinencs.

Per a poder complir amb els objectius de la EPICC és necessari plantejar accions concretes en terminis més operatius. Per a això s'ha elaborat el Pla Operatiu 2030, que defineix 72 accions després d'un ampli procés de participació.

L'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, OPCC, coneixedor de la importància que la participació de la població té en les accions per al canvi climàtic i conscient que participar i estar informat és un dret de la ciutadania, ha posat en marxa un procés de consulta pública del Pla Operatiu.

Podeu trobar l'enllaç al formulari de participació al menú de la dreta.

Darrera actualització: 03.03.2022 | 11:34