FESTES - Èxit de l'Aplec del Pi de les Tres Branques 2022 a Castellar del Riu.

Dilluns, 18 de juliol de 2022

Va tenir lloc diumenge 17 de juliol als prats de Campllong, després de dos anys d'aturada per la pandèmia de la COVID-19.

L'Aplec del Pi de les Tres Branques va reunir ahir un centenar de persones per commemorar la Diada dels Països Catalans, representats per les tres branques del Pi Vell. 

A l'acte, promogut en bona mesura per l'associació Indrets del Record, hi van participar persones vingudes de tots els punts de la geografia del país, convocats per les entitats independentistes Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, Consell per la República, Debat Constituent, Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, Motards per la Independència i Amics de la República Catalana, entre altres particulars que van voler apropar-se a la celebració.

Per part de Castellar del Riu, van presidir l'acte els Gegants del municipi, acompanyats dels Castellers de Berga, que van pujar els Pilars d'Honor i que venien acompanyats per colles d'arreu dels Països Catalans, que havien participat en la jornada Castellera dels Països Catalans a Berga el dia abans (Colles dels Xics de Granollers, Castellers del Riberal, la Muixeranga de la Plana i els Castellers de Mallorca).

Un cop Adrià Solé, Alcalde de Castellar del Riu, va donar la benvinguda als presents, es va iniciar la ronda de parlaments en nom de les diferents associacions i entitats, que enguany van ser per compte de:

-Per Mallorca: Tomeu Martí Florit, director del Diari de Balears, d’Ona Mediterrània i president del Grup Blanquerna.

-Pel País Valencià: Rosanna Royo i Pla, activista i membre de la sectorial de Psicòlegs per la Independència de l’ANC i del Front Comú Contra la Repressió.

-Per la Catalunya Nord: Josep Bonet, president de l’Associació Casa Macià de Prats de Molló i delegat del Consell per la República a la Catalunya Nord.

-Per la Franja de Ponent: Francesc Ricart, membre del Moviment Franjolí i del Casal Jaume I de Fraga.

-Per Andorra: missatge d’adhesió de Maria Cucurull, del Centre de Cultura Catalana d’Andorra.

-Pel Principat: Jordi Pessarrodona, vicepresident de l’ANC i Magda Borràs, coordinadora del Debat Constituent a l’Alt Camp.

En la seva preocupació per evitar qualsevol possible risc, el consistori va reforçar les mesures de prevenció d'incendis amb motiu de la festa reivindicativa, incrementant la dotació de mitjans humans i materials de l'ADF inicialment previstos, decretant la prohibició de fer foc a tot el terme municipal, fent recordatoris d'aquesta prohibició en el transcurs dels parlaments que van tenir-hi lloc i, finalment, remullant tota la zona un cop els participants van haver marxat.

L'ajuntament agraeix la col·laboració de tots els participants, que van fer possible un acte lluit, que es va desenvolupar sense ensurts, i al propietari dels terrenys on va portar-se a terme la seva amabilitat a l'hora de cedir-los per a aquesta celebració.

 

Darrera actualització: 18.07.2022 | 13:34