CULTURA - Un centenar de persones acompanyen a l'Albert Sanjuan en la presentació del seu llibre.

Dilluns, 16 de maig de 2022 a les 11:52

"Recull històric de Castellar del Riu" es va presentar dissabte al centre cívic d'Espinalbet.

Dissabte 14 de maig de 2022, a les 17h., va tenir lloc la presentació de la segona obra d’Albert Sanjuan, “Recull Històric de Castellar del Riu”, en un acte convocat per l’ajuntament del municipi, al centre cívic d’Espinalbet.

L’acte, presentat per l’alcalde, Adrià Solé, que va destacar que era el primer acte cultural que es porta a terme al municipi després de dos anys de Covid, va córrer per compte de l’amic i col·laborador de l’autor, Josep Artero, que va comentar als assistents el motiu pel qual es va tirar endavant el projecte, la feina que ha implicat a l'autor i quins són els continguts que s’hi poden trobar. Com va comentar el propi Artero, el llibre ha sorgit de “l'amor per la nostra terra i la curiositat per la història, tradicions, llegendes i costums nostrats”.

Al finalitzar la presentació, una jove del municipi, la Jana Casas, va llegir uns fragments de l’obra, com a símbol de recollida del testimoni de la seva història en nom de les noves generacions i el grup vocal Viladomiu Nou, juntament amb la V9 Band, va posar la cirereta musical a l’homenatge a la saviesa i dedicació de Sanjuan interpretant diverses peces del seu repertori habitual i cantant l'Estaca i l'himne d'Els Segadors a l'exterior, amb tots els participants a l'acte.

Albert Sanjuan, fill de Castellar del Riu, va néixer al 1939 i va ser regidor de l’ajuntament quan Ramon Cabra estava al capdavant de l’alcaldia. El llibre ha estat editat per l’empresa berguedana La Patumaire i finançat íntegrament per Diputació de Barcelona, en la línia d’ajuts del seu Catàleg anual de Serveis. Estarà a la venda al propi ajuntament i als punts de distribució decidits per la família de l’autor.

 

 

Darrera actualització: 16.05.2022 | 12:08