ADMINISTRACIÓ - Primer esborrany de l'Agenda Rural de Catalunya.

Dimecres, 27 d'abril de 2022 a les 00:00

Hi participa l'Associació de Micropobles de Catalunya, de la qual Castellar del Riu forma part.

El món rural reivindica formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, com a peça fonamental que és per al desenvolupament sostenible del planeta.  

Per tal de situar els territoris rurals al centre d'aquest debat, des de diferents associacions municipalistes s'ha treballat per construir una Agenda Rural de Catalunya. En consonància amb altres agendes catalanes i europees, entre elles el Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya, l’Agenda Rural identificarà i dibuixarà les línies del desenvolupament rural dels propers anys, amb la col·laboració de les organitzacions signatàries de l’Acord Nacional per l’Agenda 2030 al nostre país

La iniciativa, promoguda des de la Generalitat, va començar a caminar el febrer de l'any passat i s'ha articulat en diferents taules de treball i fórums participatius. A dia d'avui, la primera fase de recollida de propostes per a la redacció del document s'ha tancat amb un total de 282 aportacions. A partir d'ara s'activarà la comissió de redacció i es prepararà el document inicial de l'Agenda Rural de Catalunya, que posteriorment serà sotmesa a una segona fase participativa, amb debats territorials arreu i amb consultes especifiques a entitats i experts en les diferents temàtiques i reptes a escometre.

Us convidem a conèixer més sobre el projecte als enllaços i informacions que trobareu al menú de la dreta.

 

Darrera actualització: 27.04.2022 | 14:02